Meny
Velkommen
Brukernavn:

Passord:


Husk meg
Biljardspill
Biljardspillet er under arbeid
(postet 5 mars 2011)
Medlemskap
Andre sider

Nyhetsbrev
Klubben genereltgms8pool


[ Meld deg på her '>
Sjekk din....
Kunnskaper
Online nå
Nyskjerrige: 1 Medlemmer: 0


Påloggingsrekord: 300 (Medlemmer: 0, Nyskjerrige: 300) den 08 May : 21:16

Nyeste medlem: iKnow
Facebook app
Private beskjeder
Innboks
14 totalt, 3 ulest
Utboks
10 totalt, 1 ulest

[ Send ny Melding '>
Poll

Biljardspillet er snart klart for Beta åpning. Har du store forventninger til spillet? (flere svar mulig)


Krever lite, sånn som gamle jippii kanskje

Bare tingene fungerer så er jeg fornøyd

Forventer meg proffe saker

Beta er en prøve, et sted må klubben startepostet av gm2000
stemmer: 134
Tidligere polls

Touch-metoden


Å skrive fort og nøyaktig på tastatur er blant de viktigste forutsetningene for å klare deg best mulig i den digitale hverdagen. Her er noen gode tips for å komme i gang!Mange fordeler
Å beherske touch-metoden står naturligvis sentralt. Lærer du deg å skrive uten å kikke på fingrene kan du konsentrere deg om å se på skjermen i stedet. Dermed unngår du feil i langt større grad, for ikke å snakke om hvor mye raskere det går å skrive dersom du benytter 10 fingre i stedet for én eller to. Det kan være vanskelig å konvertere fra én og tofingermetoden, spesielt hvis du har brukt tastaturet slik i årevis, men det er aldri for sent!

Et annet poeng er at bruken av to fingre kan gi større belastning for skjelett og muskler, spesielt hvis du skriver mye, siden dette medfører større håndbevegelser og gjerne en litt anspent sittestilling.

Bakgrunn
Før du går i gang med skrivetreningen kan det være greit å vite litt om bakgrunnen for touchmetoden. Metoden går altså ut på at du plasserer pekefingrene på F og J-tastene på tastaturet, og de andre fingrene (med unntak av tommeltottene) i en horisontal linje slik at totalt åtte taster dekkes. Tommeltottene vil da automatisk hvile på mellomromstasten.

Grunnkurs
På nettstedet >www.sense-lang.org> får du vite hvordan du skal plassere hendene, du får vite hvilke fingre som har 'ansvar for' hvilke taster, og du kan - ikke minst - gjøre øvelser. Sistnevnte tar utgangspunkt i tekster du selv legger inn (for eksempel klippet fra en nettside), eller tilfeldig genererte bokstav- og tegnkombinasjoner, totalt 15 vanskelighetsnivåer. Første nivå inneholder kun f og j samt mellomrom.

PRØVE?


Kilde: dinside.no


 4.5 - 2 votes